Ny domartillsättare på Eskilscupen!

Vi välkomnar Lulzim Meholli som ny domartillsättare i Eskilscupen - Svensk fotboll lider idag av domarbrist hos i princip alla distriktsförbund. En trend vi gemensamt inom fotbollen måste vända och arbeta med för att morgondagens serie- och cupmatcher ska kunna spelas. Eskilscupen vill ge besökarna en kvalitativ fotbollsupplevelse på och utanför plan och som ett led i detta tillsätts Lulzim Meholli som ny domartillsättare. Lulzim arbetar idag aktivt som domartillsättare även för Skånes Fotbollsförbund och ser fram emot sitt nya uppdrag i att skapa en bättre och tydligare mötesplats i Skåne under Eskilscupen för distriktsdomarna.

Lulzim Meholli är onekligen som hand i handske för detta uppdraga då han till vardags sysslar med domartillsättning i Helsingborgszonen för Skåneboll.

- Jag har haft detta uppdrag för Skåneboll i två år och har dessutom själv dömt fotboll i sju-åtta år, berättar Lulzim.

- Just nu arbetar jag med att sprida informationen om Eskilscupen bland domare. Vi vill ha in så många duktiga rutinerade domare som vi kan i cupen, berättar han.

För att öka statusen hos domaren i cupen och förbättra kvalitén har en del nya grepp tagits vilket Lulzim tycker är riktigt bra. Bland annat har man infört en begränsning i antalet matcher och en rad andra åtgärder som ska bidra till att fler erfarna domare ska finnas på plats för att döma Eskilscupen 2023.

- Vi vill ha fler duktiga domare som vill döma och som en extra liten krydda så kommer jag att bjuda in tre till fem elitdomare som kommer att vara med på de olika spelplatserna och vara ett bollplank för domarna. Här kan man bolla idéer och fråga om råd när det gäller dömandet, poängterar Lulzim.

Hur tror du att du kommer att lyckas med att göra Eskilscupen extra attraktivt genom ett starkt domargarde denna sommar?

- Det kommer att gå galant. Detta blir bra det känner jag och kommer att höja kvalitén på matcherna, säger en positiv Lulzim.

Text: Lasse Möller