Locker Room Talk till Eskilscupen!

Under årets upplaga av Eskilscupen kommer vi på Locker Room Talk finnas på plats under alla dagar. Under Eskilscupen kommer vi ge killarna möjligheten att testa på ett av våra pass. Antalet platser är begränsat så vänta inte med att intresseanmäla er. Anmälan görs genom att maila till oscar.gullersahlin@lockerroomtalk.se där ni anger ert lagnamn, antalet spelare samt vilken dag och tid ni önskar komma.
Är ni annars bara nyfikna på att höra mer om vårt arbete eller kanske vill prova på att använda VR-glasögon, som är ett arbetsverktyg i vår utbildning, så är ni välkomna till Harlyckans IP där vi är på plats under alla dagarna.

Locker Room Talk är en ideell organisation som utbildar unga killar i omklädningsrum om jämställdhet och schyssta attityder. Rogerio Silva och Shanga Aziz skulle starta ett UF-företag på gymnasiet och ville bidra med något mer än “doftljus och mobilskal”. De ville göra något som skulle kunna innebära en förändring på riktigt. De övergick snabbt till att bli fler och Locker Room Talk gick ett steg längre för att skapa en ny manlighet där killar kan vara på flera olika sätt. Utifrån deras egna erfarenheter av fördomar och en kvinnoförnedrande syn inom svensk idrott startade de ett program för att lära nästa generations spelare om jämställdhet, schyssta attityder och hur vi tillsammans kan skapa en ny manlighet. För det är i omklädningsrummet allting börjar. Inte bara matchen, utan det handlar om snacket, kulturen och påhittade regler som formar killar. Påhittade regler som följer med ut i samhället och skapar skeva värderingar.

Idag så har vi på Locker Room Talk skapat ett långsiktigt och nära sätt att jobba med dessa frågor. Vi träffar killar i åldern 10-14 år i omklädningsrummet, en gång i veckan under åtta veckor, 30 minuter innan träningen. Vi samarbetar bland annat med Riksidrottsförbundet. Vi har Ambassadörer som Jimmy Durmaz och Locker Room Talk är även mottagare av historiens första Number10-stipendium. Ett stipendium instiftat av Svenska Fotbollförbundet, Volvo och beskyddare är ingen annan än Zlatan Ibrahimović.

Målet har alltid varit tydligt: En jämställd och trygg värld där varje barn och ungdom känner frihet att vara sig själv. För att nå dit skapar vi nya sätt att jobba med jämställdhet och attityder som både skapar medvetenhet och är enkla att förstå. Från Finspång i Östergötland och ut i fler klubbar över hela landet. Från klubbarna och ut i samhället. En rörelse mot en positiv framtid för svensk idrott. En rörelse för en ny manlighet där killar kan vara på flera olika sätt - skapad av och för ungdomar.