Eskilscupen 2020 är inställd

Sommarens upplaga av Eskilscupen ställs in med anledning av de restriktioner som gäller på grund av den rådande coronapandemin, och kommer inte att genomföras som planerat 30/7 – 2/8. Detta beslutade Eskilscupens tävlingsledning under söndag 31 maj. Det är första gången sedan starten 1968 som Eskilscupen tvingats fatta det oerhört tråkiga och oundvikliga beslutet.

- Under de senaste månaderna har vi likt många andra följt utvecklingen noggrant. Vi har parallellt planerat, organiserat och förberett oss för att arrangera den 53:e upplagan av Eskilscupen. Anmälningstakten har varit oerhört positiv, med siffror som pekar upp emot 800 anmälda lag vilket inneburit att vi blivit anförtrodda med den stora äran av att slå alla tidigare rekord av antalet deltagande lag och spelare i årets upplaga.

Det är med stor sorg och besvikelse vi tvingas tillkännage detta beslut idag, vi är väl medvetna om den förväntan och den glädje de tiotusentals spelare, ledare, domare, supportrar, funktionärer, samarbetsföreningar och partners känner inför deras deltagande i Sveriges näst största fotbollsturnering, Eskilscupen.

Fotbollsfesten i Helsingborg med barn- och ungdomsfotboll och med allt det fantastiska vad det innebär kommer sannerligen vara saknad i regionen under vecka 31 2020.

Det hopp vi känt och förmedlat under våren, har nu tidsmässigt hunnit ifatt oss och efter en samlad bedömning med bland annat myndigheter och dess nu fastställda gällande restriktioner för sommaren fanns det idag inget alternativt beslut att fatta.

Vi är oerhört tacksamma för de glada tillrop och den fina optimism vi känt under hela våren från våra gästande lag, medresenärer och samarbetspartners. Det är med er i fokus, omtanke och välmening vi inspireras att ständigt utveckla Eskilscupen och skapa fler oförglömliga minnen under sköna förhållanden i sommarstaden Helsingborg.

Arrangörsklubben Eskilsminne IF beklagar att vi tvingas lämna detta dystra besked men hoppas få träffa alla anmälda lag till 2021-års upplaga istället.

Inom ett par veckor öppnar vi upp anmälan till Eskilscupen 2021 och redan nu tillkännager vi med glädje att en utökning av F17 och P17 klassen kommer att träda i kraft redan till nästa års upplaga.

För alla våra anmälda lag finns nu möjligheten att välja om ni vill flytta över er inbetalda anmälningsavgift till Eskilscupen 2021 och därmed redan nu säkra er plats i nästa års upplaga, eller om ni önskar att få anmälningsavgiften och deltagaravgiften återbetald. Vänligen mejla info@eskilscupen. nu med ert anmälningsnummer och ert val, så återkommer vi med mer information och bekräftelse av detta.

Av administrativa skäl behöver vi få information om samtliga lags val senast 30 juni, efter det kommer inga återbetalningar att göras.

Nu fäster vi blicken mot Eskilscupen 2021 som arrangeras mellan 5–8 augusti.

Tillsammans ska vi skapa ännu en oförglömlig fotbollsfest i sommarstaden Helsingborg, dit ni alla är varmt välkomna!

Med bästa fotbollshälsningar

André Petersson,

Cupgeneral Eskilscupen