Sommarstaden Helsingborg har mycket att erbjuda! Idyll korsas med storstadsutbud. Här finns badplatser mitt i city och samtidigt ett shoppingutbud som lockar både i city och på ett av Sveriges största shoppingcenter Väla Centrum. Det finns även strandpromenader och andra nöjen - du hittar allt vad du än söker! Varför inte ta färjan över till Danmark och upptäcka ett annat land bara en 20 minuters båtfärd över sundet till Helsingør?

Supporterboende och aktiviteter i och runt Helsingborg 

På denna sidan https://bokning.eskilscupen.nu/ kan du som spelare, ledare eller medföljande supporter enkelt boka, skaffa dig inspiration och få tips på boenden, händelser och upplevelser som händer i Helsingborg under Eskilscupen. 

Nedan listar vi några sevärdheter du inte får missa under ditt besök i Helsingborg!

Sofiero -  www.sofiero.se 

Med sin vackra park, unika historia och pampiga slott är Sofiero ett besöksmål i världsklass. Sofiero, som ligger strax norr om Helsingborg, är ett gammalt kungligt sommarresidens med magnifik utsikt över Öresund. Här kan du besöka slottet och gå på de knarrande golven precis som kungaparet en gång gjorde. Ta del av inspirerande utställningar, aktuella konserter, deras färgsprakande trädgård och alla gröna rum med gott om plats för hela familjen. Upptäck Sofiero slott och slottsträdgård du också!

Väla köpcentrum - www.vala.se

Väla är en av Sveriges mest omtyckta och välbesökta shoppingdestination med över 200 butiker, restauranger och cafeer. Här hittar du både trendiga lokala småbutiker och stora internationella butikskedjor. Missa inte att ta del av shopping i världsklass under ditt besök på Eskilscupen!

Tropikariet -  www.tropikariet.com

På Tropikariet i Helsingborg hittar man djur från hela världen i deras exotiska miljöer! Kommentar från deras hemsida: 
"Kan nog enligt mig vara Helsingborgs bästa attraktion i alla väder! Härlig personal, underbara miljöer och djur som hoppar eller flyger fritt över ens huvud när man går genom de olika biotoperna. Kort sagt ett måste om man är på besök i staden, eller om man för den delen bor i staden men aldrig varit här!"

Sol & Bad

Helsingborg är en riktig sommarstad som kryllar av vackra stränder och frågan är bara vilken du väljer? Tropical Beach erbjuder palmer mitt i stan, Gröningen bjuder på härlig strandpromenad och skönt häng, och Fria Bad är barnens favorit med vattengunga och lekplats. En bit utanför city hittar du även Råå vallar, Örby eller Rydebäck i söder och Vikingstrand, Laröd eller Domsten i norr!

Kärnan - www.karnan.se

Kärnan, en av Helsingborgs välkända symboler, är ett nära 700 år gammalt vakttorn. Tornet är det enda som finns kvar av den medeltida borganläggningen som kallades Helsingborgs slott. Kärnan är 35 meter högt och består av 4 våningar och en takterass. I tornet finns en utställning som berättar mer om Kärnan och den medeltida historien. Bland annat kan du prova en struthätta och en särk! Missa inte en fantastisk utsikt över sundet från toppen av Kärnan.

Helsingør, Danmark - www.visitnordsjaelland.dk

Åk utomlands under Eskilscupen! Helsingör och Danmark ligger enbart 20 minuter bort med färja. Här väntar pittoreska Helsingör. Testa Danskarnas populära smörrebröd och varför inte besöka Kronborg Slott?

Res över sundet med Forsea från Helsingborg C - www.forsea.se - eller varför inte ta en "tura" som är ett lokalt uttryck för att ta en tur med färjan över sundet utan att hoppa av i Helsingø r. Tura innebär helt enkelt att du äter, dricker, njuter av vacker utsikt och kan shoppa i lugn och ro till låga priser.

Ven - www.visithelsingborg.com/ven

Ven, den lilla pärlan som förundrar så många! Ta med hela familjen och spendera en dag på ön; hyr cyklar, utforska miljön i er takt och stanna till vid någon av alla mysiga butiker eller restauranger. Sevärdheterna på ön är många! För att nämna några har ön de branta Backafallen, S:t Ibbs kyrka från medeltiden, Spirit of Hven whiskeydestilleri och Tycho Brahe museet där du får en bra inblick i astronomens händelserika år på ön. 

Ta båten från Kungstorget eller från Råå!


Fredriksdals friluftsmuseum -  www.fredriksdal.se

Fredriksdal är ett av de största friluftsmuseerna i Sverige. Här finns något för alla när det gäller natur och kultur. Besök de charmiga gamla stadskvarteren, dofta dig fram i kryddträdgården, titta på djuren i den skånska lantgården och fascineras av prakten i rosariet. Eller bara ta en skön promenad året om. Hungrig? Det finns både mat och fika i trädgårdscaféet. Att besöka Fredriksdal museer och trädgårdar är som att göra en historisk resa.

Dunkers kulturhus - www.dunkerskulturhus.se

Dunkers Kulturhus ligger alldeles intill vattnet i Helsingborgs Norra hamn. Huset rymmer stads- och kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater. Byggnadens arkitekt är Kim Utzon, son till arkitekten som ritade operahuset i Sydney. Här kan du även njuta av en bit mat i restaurangen eller bistron.

Kullaberg - www.kullabergsguiderna.se

40 km norr om Helsingborg sträcker denna dramatiska halvö ut sig i Öresund. Kullaberg är ett av Sveriges mest besökta naturreservat. Här finns grottor, skog, klippor, vandringsleder för alla nivåer och åldrar. För den mer äventyrslystne är klättring och kajak två populära aktiviteter. Missa inte Ellens café i Ransvik.

Kullabergsguiderna arrangerar utflykter på Kullaberg, för att nämna några: tumlarsafari, grotturer, klättring och mountainbiketurer.

Bowling

Under Eskilscupen kan lagen spela bowling på Olympia bowling för 65kr/person. Minst fyra personer per bana.

Olympia Bowling - Mellersta Stenbocksgatan 10, 254 37 Helsingborg.
Ange Eskilscupen och Boka på : Telefon: 042-380440 eller  www.olympiabowling.se