Viktig tradition för Onsala BK - kommer med 1000 personer varje år - Eskilscupen

Viktig tradition för Onsala BK - kommer med 1000 personer varje år

Skrivet 01 augusti 2018 14:03
Ändrad 01 augusti 2018 14:04
Av de hundratals föreningar som varje år gästar Eskilscupen är Onsala BK en av dem som kommer med flest lag.
- Vi reser ner med cirka 1000 personer, säger klubbens sportchef Roger Löfman.

Av de 680 lag som deltar under Eskilscupen 2018 kommer 22 stycken från Onsala BK utanför Kungsbacka.
- Det har blivit en mycket uppskattad tradition hos både barn, föräldrar och ledare. Vi har rest ner med i praktiken alla aktiva spelare från elva till 16 år sedan 2012, säger Löfman.

Varför just Eskilscupen?
- Många andra turneringar handlar om annat än fotboll. Vår ordförande upptäckte Eskilscupen 2010 och hittade en balans i det sportsliga och sociala som passade vår förening. Nu får vi ett tillfälle att spela mycket matcher, stötta varandra, hitta på saker tillsammans - och umgås på ett sätt som för samman alla i föreningen. Vi reser ner med cirka 1000 personer och alla lag bor på Internationella Skolan, medan föräldrar och anhöriga bor på hotell runt om i hela regionen - en del ända nere i Malmö.

Vad ger det för föredelar att åka ner med ett så stort gäng?
- Det möjliggör att vi kan jobba över gränser på ett annat sätt än vanligt. Vi kommer nära varandra och får en gemenskap som vi kan bygga vidare på resten av året. När vi kommer hem känner folk varandra på ett annat sätt och väldigt tidigt börjar folk anpassa sina kalendrar för Eskilscupen under sommaren.

Kommer traditionen att leva vidare?
- Det är jag helt övertygad om. Vi får önskemål om att även tioåringarna ska åka med, vi får väl se hur det blir med det nästa år.

Lycka till under 2018!
- Tack så mycket.

Nästa nyhet: Liverapportera & livesända finaler

Skrivet 31 juli 2018 17:16
Eskilscupen har inlett ett samarbete med den sociala sport-appen Sportswik för att ta bevakningen av cupen till nästa nivå. Med hjälp av Sportswik-appen kan alla på plats live-rapportera tillsammans från matcherna med bilder, video, kommentering & hejarop, och alla där hemma kan följa och dela cupäventyret från frukost till sänggång! I appen finns även spelschema, resultat & tabeller, och de o... Läs mer