Gutz ny huvudsponsor till Eskilscupen! - Eskilscupen

Gutz ny huvudsponsor till Eskilscupen!

Skrivet 08 april 2019 10:31
Ändrad 08 april 2019 10:33
Det är med stor glädje som Eskilsminne IF kan hälsa textilföretaget Gutz välkommet som ny huvudsponsor med inriktning på Eskilscupen. Gutz är Helsingborgsbaserat och ingår i koncernen Springhill Textile AB. Delen Gutz vänder sig i huvudsak till föreningar, idrottslag och skolklasser som vill tjäna en slant genom att sälja företagets underkläder och strumpor.

Fredrik Casta är säljare på Gutz och berättar lite om företagets bakgrund.

- Gutz är den snabbaste växande delen av Springhill Textile AB. Här ingår märkena Topeco, Atlas Design och Crossbow. Sortimentet är i huvudsak strumpor och underkläder. Varje paket innehåller varor för 200 kronor och för varje sålt paket får laget eller skolklassen behålla 60 kronor. Det finns många aktörer som har detta affärskoncept men Gutz är den där man får behålla störst andel pengar på det som säljs, berättar Fredrik Casta.

Försäljningschef Niclas Ridell har sedan lång tid tillbaka erfarenhet av Eskilsminne IF och för honom är samarbetet med föreningen något mycket positivt.

- Eskilsminne IF står för det som jag vill betrakta som den riktiga idrottsvärlden. En förening med stabil ekonomi som har en god värdegrund och som dessutom tar ett mycket stort ansvar i samhället utanför idrotten genom olika sociala engagemang, säger Niclas Ridell.

- Jag känner ju väl till Eskilsminne IF då jag har två barn som själva spelat i Eskilscupen. Jag är engagerad i Lindome där mina barn spelar. När jag nu lärt känna klubben närmare och vi talat om samarbete känns det helt rätt att Gutz kliver in och blir samarbetspartner i Eskilscupen, förklarar han.

För Eskils och Gutz är samarbetet en klar win-win situation.

- För vår del blir det ett spännande tillskott till cupen samtidigt kan vi erbjuda Gutz tillgång till cirka 700 lag fördelade på ett stort antal föreningar i samband med Eskilscupen. Gutz kommer att finnas med montrar på två idrottsplatser under cupens tre dagar och har där chans att knyta direktkontakt med föreningar och lag och presentera sin produkt, säger André Petersson, cupgeneral.

- Det känns riktigt bra att vi knutit till oss Gutz som samarbetspartner. Jag kan redan nu berätta att företaget kommer att medverka mycket aktivt när det gäller att bjuda på en riktigt stor positiv överraskning i årets Eskilscup. Men mer om detta senare när vi har allt på plats, tillägger André.

Fredrik Casta vidimerar betydelsen av samarbetet:

- Eskilscupen är landets näst största fotbollscup för ungdomar. Klubben är ett skolexempel på hur en förening ska fungera. Ja Eskils är egentligen mer än en idrottsförening, berömmer Fredrik Casta.

- Det ska bli roligt att nu aktivt ta del av Eskilscupen i sommar och träffa alla entusiastiska ledare och ungdomar, slutar han.

Marknadsansvarige i Eskilsminne IF - Ingemar Queckfeldt - är förstås också glad över ännu ett slutet samarbetsavtal.

- Ett lokalt baserat företag med insikt i idrotten som vi är glada över att hälsa välkomna till Eskilsminne IF, säger Ingemar.

Text: Lasse Möller

Nästa nyhet: 450 lag redan anmälda till Eskilscupen!

Skrivet 03 april 2019 22:05
Det är 121 dagar tills årets upplaga av Eskilscupen rullar igång med full kraft på nästan samtliga idrottsplatser i Helsingborgs kommun. Cupgeneralen André Petersson befinner sig i en intensiv period men som alltid har han stenkoll på läget och styr sina styrkor i förberedelsearbetet. - Just nu ligger vi på omkring 450 anmälda lag. Det är nästan prick på den prognos vi satt upp för att nå omkr... Läs mer