Anmälningarna fortsätter strömma in till Eskilscupen 2019! - Eskilscupen

Anmälningarna fortsätter strömma in till Eskilscupen 2019!

Skrivet 05 mars 2019 10:50
Ändrad 05 mars 2019 12:55

Det är exakt fem månader kvar till 2019 års upplaga av Eskilscupen - den 52:a upplagan totalt - och hittills har 370 lag anmält sig. En frekvens som följer den kurva klubben har lagt upp förklarar cupgeneralen André Petersson.Målsättningen är att samla 700 deltagande lag i årets Eskilscup. Det återstår således knappt hälften innan man nått målen.

- Det ser bra ut och jag tror vi kommer att landa i kalkylen, säger André som redan nu arbetar med alla de förberedelser som krävs för att genomföra en lyckad tredagarscup med så många tillresta lag.

- Hittills är det 240 lag som anmält att de ska övernatta. Tendensen från andra år att lagen i närområdet väntar lite längre att anmäla håller i sig. Om man kommer från norra eller mellersta Sverige krävs det lite mer planering med resor och liknande för att förbereda sig, förklarar André.

Om vi kikar lite bland anmälningarna så kan konstateras att mesta cuplaget - Sävedalen - mest troligt sätter nytt rekord i antalet anmälda lag.

- Klubben brukar precis som Onsala BK komma med hela sin ungdomsverksamhet hit. I år är de fler än någonsin, inte mindre än 18 lag, säger en imponerad André.

- En annan klubb som också anmält många lag är Kullaviks IF som redan nu har sex lag anmälda, tillägger han.

Det mest långväga lag i årets cup är hittills Sporting Iowa East från USA som kommer med ett F15-lag.

- Vi hoppas faktiskt kunna locka lite fler internationella lag framöver. Vi talar Danmark, Norge, Tyskland och Holland i första hand, säger André.

Bland de lag som nyligen anmält sig till Eskilscupen hittar vi Vällingby P13, Groheds IF F14 och P16, Annebergs IF P13, Malmö City P10, Örebro SK P14, Sjömarkens IF F14.

Vidare Hamburgsunds IF F14, Bele Barkaby FF två P14 lag samt Sollentuna FK P14.

Text: Lasse Möller

Bild: bildburken.se

Nästa nyhet: Anmälningarna till Eskilscupen 2019 fortsätter strömma in!

Skrivet 10 januari 2019 15:43
Anmälningarna till sommarens upplaga av Eskilscupen fortsätter att droppa in. Just nu har inte mindre än 180 lag anmält sig vilket ligger i linje med tidigare upplagor. Cupgeneral André Petersson räknar med att det ska kunna landa på runt 700 lag som tidigare. - Ja det ser fint ut, anmälningarna följer trenden från tidigare. I dagarna har det strömmat in jämnt med anmälningar vilket är oerhör... Läs mer