+600 anmälningar till Eskilscupen - Eskilscupen

+600 anmälningar till Eskilscupen

Skrivet 29 maj 2019 15:28
Ändrad 29 maj 2019 15:29Anmälningarna till årets upplaga av Eskilscupen tickar på rejält. Cupgeneral André Petersson är mycket nöjd när han presenterar det aktuella deltagarantalet.
- Just nu har vi 619 anmälda lag. Det innebär att vi fortsatt följer takten och anmälningsläget jämfört med fjolåret. Det ser riktigt bra ut, förklarar André som har bråda dagar nu.
Det är mycket som ska sys ihop inför Eskilscupen. Förläggningarna där spelarna och ledarna ska bo, logistiken med bussarna och så arenorna förstås.

- Totalt kommer de övernattande spelarna att bo på 16 olika skolor och flertalet hotell i Helsingborgs kommun. Det kommer att bli drygt 370 - 400 övernattande lag med sammanlagt 7 000 spelare och ledare. Utöver detta drygt 300 lag som bor i egen regi förklarar André.

Anmälningarna för de allra yngsta lagen har öppnat nu. Det blir nämligen även i år en stor dagsturnering den 3 augusti då spelare 7-9 år får spela inne på stora Olympia.
- Det blir gruppspel med tre matcher för alla tjejer och killar. Detta brukar vara en av de verkliga höjdarna under Eskilscupen och det finns plats för fler lag. Dessa femmannalag spelar bara en dag så det är inte några övernattningar för denna grupp, betonar André.

Som vanligt finns det ett antal föreningar som satsar mycket på deltagandet i Eskilscupen - vilket också visar hur populär turneringen är. Vi kan berätta att Onsala BK kommer till cupen med inte mindre än 19 lag. Det är allt från de yngre tjejerna och killarna upp till de äldsta grupperna.

- Jätteroligt att Onsala BK fortsatt visar denna uppskattning för Eskilscupen, säger André.


När vi kikar på bland de senaste lagen som anmält sig till turneringen hittar vi exempelvis Smålandsstenars GoIF F13, Nässjö FF F14, FC Rosengård F12, Lunds FF P16, Jonstorps IF FK P16, Brommapojkarna P10, IFK Örby F16.
Vidare Höganäs BK P13, Ängelholms FF P15, Alingsås IF P15, Hjulbro IK F15, IFK Trelleborg FK F15, Råå IF P11 och Vikens IK P15.

Text: Lasse Möller
Bild: Bildburken.se

Nästa nyhet: Gutz ny huvudsponsor till Eskilscupen!

Skrivet 08 april 2019 10:31
Det är med stor glädje som Eskilsminne IF kan hälsa textilföretaget Gutz välkommet som ny huvudsponsor med inriktning på Eskilscupen. Gutz är Helsingborgsbaserat och ingår i koncernen Springhill Textile AB. Delen Gutz vänder sig i huvudsak till föreningar, idrottslag och skolklasser som vill tjäna en slant genom att sälja företagets underkläder och strumpor. Fredrik Casta är säljare på Gutz oc... Läs mer