450 lag redan anmälda till Eskilscupen! - Eskilscupen

450 lag redan anmälda till Eskilscupen!

Skrivet 03 april 2019 22:05
Ändrad 03 april 2019 22:06
Det är 121 dagar tills årets upplaga av Eskilscupen rullar igång med full kraft på nästan samtliga idrottsplatser i Helsingborgs kommun. Cupgeneralen André Petersson befinner sig i en intensiv period men som alltid har han stenkoll på läget och styr sina styrkor i förberedelsearbetet.

- Just nu ligger vi på omkring 450 anmälda lag. Det är nästan prick på den prognos vi satt upp för att nå omkring 700 lag, berättar André medan han scrollar igenom de senast anmälda lagen.

- Jag ser här att vi nu fått in anmälningar från exempelvis Gideonsbergs IF som kommer med två F14 och ett F15-lag. Fristad/Sparsör/Borgstena har anmält F14, Boo FF har anmält P13 och Träslövsläge IF sitt F13-lag, berättar han.

I högen nya anmälningar hittar vi också bland annat Lerkils IF P16 och P14, Lindome GIF kommer med två F11-lag, Kullavägens BK P15, Kullavik IF med P13, Vejby IF P16, Lindö FF F14, FC Rosengård med F14 och F16 mat Waggeryds IK med F16.

- Vi har ännu inte öppnat upp anmälningarna till de allra yngsta. De som spelar under lördagen den 3 augusti, berättar André.

Denna grupp omfattar flickor och pojkar 7-9 år och man spelar samtliga matcher inne på Olympias stora plan. Lagen delas in i grupper om fyra lag så det blir tre matcher för alla.

- Detta var en stor succé i fjol och vi hoppas få lika många lag som då, det vill säga 70-talet, förklarar han.

Eskilscupen är en turnering som löper över tre speldagar för övriga spelklasser.

- Vi spelar i femmannalag i de yngre klasserna och förhoppningsvis får vi även lite lag utifrån. Normalt är detta en förlängning av de lördagssammandrag vi annars har på Västergård. Nu utökar vi detta till att även omfatta andra lag, berättar André.

I arbetet med att anordna cupen ingår också pusslet att hitta boende till inte bara spelare och ledare utan också till anhöriga som kommer med till Helsingborg.

- Vi har goda kontakter med hotell och andra övernattningsmöjligheter i och omkring Helsingborg och vi hjälper gärna till, säger André.

För lagen som redan har anmält eller som står i begrepp att göra det kan vi berätta att i år kommer det att bjudas på en riktigt trevlig överraskning i samband med cupen. Vi kommer att återkomma till detta när programmet är spikat.

Text: Lasse Möller

Nästa nyhet: Anmälningarna fortsätter strömma in till Eskilscupen 2019!

Skrivet 05 mars 2019 10:50
Det är exakt fem månader kvar till 2019 års upplaga av Eskilscupen - den 52:a upplagan totalt - och hittills har 370 lag anmält sig. En frekvens som följer den kurva klubben har lagt upp förklarar cupgeneralen André Petersson.Målsättningen är att samla 700 deltagande lag i årets Eskilscup. Det återstår således knappt hälften innan man nått målen. - Det ser bra ut och jag tror vi kommer att la... Läs mer