130 lag redan anmälda till Eskilscupen! - Eskilscupen

130 lag redan anmälda till Eskilscupen!

Skrivet 13 december 2018 11:16
Ändrad 13 december 2018 11:17
Nästa års Eskilscup spelas den 1–4 augusti. Men trots att det återstår nästan åtta månader till turneringen pågår arbetet för fullt. Cupgeneral med total överblick är som vanligt Eskilsminne IF:s André Petersson som kan konstatera att anmälningsfrekvensen hittills ligger på normal nivå.

- Cupen brukar innehålla drygt 700 lag och för närvarande har 130 anmält sig, berättar André medan han går igenom de senaste dagarnas anmälningar.

- Det ramlar ner anmälningar hela tiden. Senaste laget som blev klart är Brommapojkarnas F12-lag. Andra lag de senaste timmarna är Tingsryd Uniteds P14, Trollhättans FK:s F15, Sollentunas F15, Alingsås IF:s P13, IF Västers P12 och Täby FK:s P12, upplyser André.

I förberedelsearbetet ingår en tät dialog med Helsingborgs stad inte minst vad det gäller tillgången till övernattningslokaler.

- Vi jobbar nu med att säkra de skolor som kan användas som övernattning för gästande lag. Dessutom finns det ju alltid möjlighet för de som vill bo på hotell. Det är lite dyrare förstås men med större komfort, säger André.

- Nu har vi klart med fyra hotell - Marina Plaza, Mollbergs, Grand och Comfort Hotel på Söder, förklarar han.

Många lag som gästar har anhöriga som följer med och för dessa gäller det ju att själva hitta boende om det inte redan är löst.

- Vi har kontakt med en del hotell som vi kan rekommendera, lovar André.

I år sammanföll Eskilscupen med en av HIF:s hemmamatcher. En match som hade många av turneringens spelare som åskådare. Nu är inte spelschemat klart för nästa år men André ämnar hålla kontakt med HIF för att se om man kan göra motsvarande utbyte nästa år.

- Om HIF har hemmamatch under turneringen vore det kul om vi kunde göra om detta. Jag tror att många skulle tycka det var kul att gå och se en Allsvensk match när man är i Helsingborg, säger han.

I samband med årets Eskilscup genomfördes en enkät bland deltagarna för att få en bild av ur gästande lag uppfattade vistelsen i Helsingborg.

- Det blev en fantastiskt fin respons på enkäten. Helheten fick ett mycket högt betyg. Helsingborg som sommarstad rosades. Här finns mycket att göra utöver fotbollen. Fina stränder och bad, möjligheterna till en Danmarksresa med mera, berättar André.

- Enkäten hjälper helt klart till i våra strävanden att göra Eskilscupen fortsatt och ännu mera attraktiv, slutar han.

Bild: Bildburken.se

Nästa nyhet: Hotellpaketen för Eskilscupen 2019 är färdiga!

Skrivet 24 oktober 2018 15:06
De deltagande lag som önskar övernattningskategori med hotellboende under Eskilscupen erbjuds boende och frukost på något av våra samarbetshotell Clarion Grand Hotel Helsingborg, Elite Hotel Marina Plaza, Elite Hotel Mollberg & Comfort Hotel Helsingborg. I paketet ingår även inkluderande måltider under samtliga speldagar i nära anslutning på någon av Eskilscupens övernattningsskolor. Eskilscup... Läs mer