Detta händer i Helsingborg


HX -
www.hx.se

Stadsfestivalen HX pågår 3-5 augusti!
"Som besökare ska man kunna vara en aktiv under Hx genom olika prova-på-verksamheter, skapande verksamheter och workshops, men även kunna njuta av härlig atmosfär och musik."Tropikariet - www.tropikariet.com


På Tropikariet i Helsingborg hittar man djur från hela världen i deras exotiska miljöer! Kommentar från deras hemsida:
"Kan nog enligt mig vara Helsingborgs bästa attraktion i alla väder! Härlig personal, underbara miljöer och djur som hoppar eller flyger fritt över ens huvud när man går genom de olika biotoperna. Kort sagt ett måste om man är på besök i staden, eller om man för den delen bor i staden men aldrig varit här!! "


Michelangelo utställningen - www.helsingborgsstadsteater.se

Samlingsutställningen med Michelangelos världsberömda målningar i Sixtinska kapellet får Skandinavien-premiär i Helsingborg! Sommaren 2017 visas de storslagna reproduktionerna på Helsingborgs stadsteater. Målningarna av Yttersta domen på Sixtinska kapellets väggar och Skapelseberättelsen i taket lockar miljontals besökare till Vatikanen varje år. Avståndet till freskerna begränsar dock möjligheten att uppleva storheten i Michelangelos enastående arbete på nära håll.
Nu har mästerverken överförts till stora dukar som gör det möjligt för utställningsbesökaren att närstudera konstnärens häpnadsväckande teknik och få en unik överblick av Michelangelos djärva och provocerande tolkning av de bibliska berättelserna.


Visas på Helsingborgs stadsteater 20 maj – 6 augusti. Biljetter www.helsingborgsstadsteater.seSofiero – www.sofiero.se
Gör ett besök på underbara Sofiero, ta del av aktuella konserter, vandringar, utställningar och andra arrangemang via hemsidan www.sofiero.se

Laserdome - http://helsingborg.laserdome.se/laserdome/

Cupdeltagare spelar vid uppvisande av deltagararmband 2 x 20 minuters Laserdome för 60:-/ person under Eskilscupen.
Läs mer om Laserdome via länken.